רשימת קניות לטניסאי מתחיל

אחרי התלבטויות רבות החלטתם לנסות שוב. אמנם למדתם טניס פעם (אם אפשר לקרוא לשלושה שיעורים בגיל 11 לימוד), אבל הפעם החלטתם לקחת את זה ממש ברצינות.

אז הנה כמה טיפים שימושיים להתחלת הקריירה:

מחבט:

המדריך השכונתי שלכם שגם ככה הולך לעשות עליכם עוד מפלס בוילה שלו מציע מיד לקנות מחבט?

לא כל כך מהר.

כל מדריך טניס שמכבד את עצמו מחזיק כמה וכמה מחבטים מתאימים לכל רמה וכל גיל ואחד מהם יכול לשמש אתכם להתחלת הלימוד אפילו חודש או חודשיים. למה לרוץ לקנות מחבט רק בכדי לגלות אחרי שלושה שיעורים (שוב...) שזה לא זה?

מצד שני אם כבר עבר חודש, אתם נהנים, מתקדמים, וממש מגרד לכם כבר לנסות גם פרט לשיעורים לשחק עם החברה לבד, הגיע הזמן לקנות מחבט, ומכיוון שמדובר באביזר שישמש אתכם כמה שנים טובות (במידה ולא תנפצו אותו על הרצפה בכל פעם שתפסידו נקודה), אז אם כבר משקיעים – תשקיעו עד הסוף.

אין שום טעם לחפש מחבט זול במאתיים שקלים, להשתפר עוד ואז להרגיש שמגיע לכם משהו קצת יותר איכותי.

קנו מההתחלה מחבט טוב שישרת אתכם בלי בעיות גם בעשר השנים הבאות ויותר: מחבט קל, העשוי מהחומרים המתקדמים ביותר (קרבון, טיטאניום או שילוב ביניהם).
 
מחבט טוב מחירו צריך לנוע בין 650 ₪ – 1000 ₪ . יש גם יקרים יותר כמובן אבל אין צורך להוציא כל כך הרבה רק כי שם הדגם הוא "פדרר".

רוב המחבטים של כל החברות בסולם המחירים המוצע כאן זהים והמחיר עולה כל שנה רק כי משנים לדגמים את השם או מוסיפים אחוז כזה או אחר של חומר כזה או אחר אבל בגדול – ההבדלים מזעריים ולא מצדיקים את העלייה בעשרות אחוזים במחיר.

נעליים:

גם כאן אין צורך לרוץ לקנות את הדגם המתקדם ביותר של נעלי הטניס. החשיבות של נעלי טניס ספציפיות לענף מגיעה מאוחר יותר – אחרי שכבר למדתם את הבסיס והתחלתם ממש לשחק.

בשביל לעמוד על המקום וללמוד את הטכניקה – מספיקות נעלי הספורט הבלויות מכיתה ו'.

כאמור, כשכבר הגעתם לשלב המשחק ממש ואתם רצים הרבה על המגרש, אז דווקא מאד מומלץ לעבור לנעליים טובות. לנעלי טניס סוליות עמידות יותר לשפשוף החזק של המגרשים הקשים אצלנו שדומים לנייר זכוכית ועושים חור בקדמת הנעל, והן גם מחזיקות טוב יותר את הרגל מנעלי ספורט אחרות.

נעלי ריצה על מגרש הטניס ממש לא מומלצות. הן לא מחזיקות טוב מספיק את הרגל ועם שינויי הכיוון הרבים בטניס והספרינטים זה אפילו מסוכן, בעיקר לקרסול אבל גם לברכיים ובכלל.

ביגוד:

עכשיו בקיץ אין כמו מכנס או חצאית נוחה וגופייה או חולצה, אבל מומלץ לשקול שרוולים ארוכים בעיקר למי שמשחק בשעות שהשמש עוד זורחת. אין כאן חוקים רבים – זה עניין של נוחות וסגנון.
כדאי לנסות את בגדי ה- Dry Fit למיניהם שלא סופגים אליהם את המים והזעה והופכים את החוויה לנעימה קצת יותר, אבל כמובן שאלה בגדים יקרים ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו את התענוג.

אביזרים נלווים:

כדורים: זהו החלק המעצבן ביותר. הדברים העגולים והצהובים האלה נוטים לשחוק את עצמם מהר מאד, להיעלם ולעוף למקומות לא מתוכננים, וזה תענוג יקר במיוחד.
בעוד שבארה"ב ניתן לנקות קופסא של שלושה כדורי טניס בפחות משני דולר, אצלנו התענוג מגיע לכמעט 30 שקלים לקופסא (10 ₪ לכדור!!).
אם תרצו לא לבלות את הזמן באסיפת כדורים, מומלץ לפתוח לפחות 2 קופסאות למשחק, ובהתחשב בעובדה שברמה סבירה כל 5-6 משחקים של שעה או יותר כבר צריך להחליף לכדורים חדשים – תעשו את החשבון ותגלו שזה המצרך היקר מכולם.

עוד כמה אביזרים שהם חובה או לפחות יקלו עליכם את החיים:
קרם נגד שיזוף עם מקדם הגנה של 30 לפחות, מגבת, חולצה להחלפה (כן, כן, גם לבנות תחליפו על המגרש בתום המשחק – בשביל זה יש חזיות ספורט...), כובע והמון מים!!  

תיהנו!!

Powered by Artvision | Truppo Websites