טורים אישיים

ילדים זה שמחה

יעל ויטלה נדלר

יעל ויטלה נדלר בוגרת מרכז הטניס ברמת השרון החל משנת הפתיחה (1976) ולאורך כל תקופת הנוער. אלופת ישראל לנוער בגילאים 14-18, ייצגה את ישראל בתחרויות נוער בחו"ל. בעלת תעודת מאמנת טניס ובעבר מאמנת טניס ב"הפועל תל-אביב" ו"קאנטרי ג' ". בעלת תואר ראשון בסטטיסטיקה ותואר שני במנהל עסקים, שניהם מאוניברסיטת תל אביב. כיום מנהלת יחד עם אביה את החברה המשפחתית "ויטלגו" העוסקת ביבוא חוטים. מעורבת בתחום הטניס בארץ, חברת הנהלה לשעבר של מרכזי הטניס ישראל וכן של איגוד הטניס בישראל. שחקנית פעילה במועדון "מכבי צפון" תל אביב ומשתתפת בתחרויות ה"מאסטרס" בזוגות.. נשואה לאריאל, אמא לליאור (16), גל ( 14 ) ומאיה (10).

ילדים זה שמחה

חזרה לבית הספר – ניהול זמן נכון


חופשת הקיץ  עברה מהר, ככה זה כשנהנים... ועכשיו חוזרים לבית הספר ולשיגרת אימונים חדשה.

ניהול הזמן בצורה נכונה הוא אחד הנושאים החשובים אצל ספורטאי (תחרותי וגם חובבן) .

 

צריך להתאים את מערכת השעות בבית הספר לשעות האימונים, למצוא זמן לאכול, להכין שיעורים, להיפגש עם חברים ואולי אפילו לנוח....כל זאת בהתאמה ללוח הזמנים של ההורים (המסיעים/ מחזירים/תומכים) ושל האחים בבית – משימה מורכבת לכל הדיעות!

אז כמו במבצע צבאי מורכב, גם כאן כדאי ללכת בשלבים ולהרכיב את ה"פאזל" בהצלחה:

* קודם כל נראה מהי מערכת השעות של בית הספר

 הלימודים קודמים לטניס, אפילו אם משקיעים המון בטניס, הרי שהלימודים הם הבסיס לקריירה עתידית לכל החיים.  אפשר להצליח בטניס וגם בלימודים, ללא הלימודים – נישאר (בסביבות גיל 30 לכל המאוחר) בלי מקצוע אחר.

* לאחר שיש לנו מערכת שעות , נשב עם המאמן ונראה מתי האימונים המתאימים- כמה פעמים בשבוע ובאילו ימים ושעות.  נעדיף כשעה וחצי (מינימום) מזמן סיום הלימודים לתחילת האימון כדי להגיע הביתה , לאכול, להתלבש ולנסוע לאימון.

 אם יש לנו יותר זמן – אפשר להספיק ולהכין שיעורים לפני האימון.  כאן מגיעה האחריות של הספורטאי: אי אפשר  לראות טלויזיה במקום להכין שיעורים, כי אז ניאלץ להכין שיעורים לאחר

 האימון כשאנחנו הרבה יותר עייפים והרבה פחות מרוכזים!

* החלטה משותפת של המאמן והילד על שעות האימונים בהתאם למערכת השעות היא קריטית, רק כך נוכל להתאמן טוב.

 סדר היום יהיה כזה:

- חזרה מבית הספר

- ארוחת צהריים ( לא לזלזל ולא לדלג, בלי ארוחה מזינה האימון יהיה גרוע!)

- אם יש עוד שעה פנויה – הכנת שיעורים

- יציאה לאימון

- חזרה מהאימון

- מקלחת והתארגנות

- ארוחה (עם המשפחה או לבד – בהתאם להרגלי הבית, אבל שוב – לא לדלג, על הספורטאי להתאושש מהאימון)

- המשך שיעורי בית ומטלות בית ספר

- צפיה בטלויזיה/ קריאה / מפגש עם חברים

- שינה בסביבות 22:00 כדי לקום רעננים

* כמובן שיהיו פה ושם "חריגות" מהתכנון אם ביום מסויים מסיימים ב 14:00 והאימון יהיה ב15:00 אז ניאלץ לאכול בדרך לאימון ולא יהיה זמן לשיעורי בית....אבל כאן נדרש שיתוף הפעולה של ההורים והקפדה על הכנת שיעורים אחרי האימון.

* איך משלבים את זה עם הסעות על ידי ההורים?? גם כאן – תכנון וניהול הזמן פותר בעיות.

למשל, אם ההורים יכולים לאסוף בשעה 18:00 והאימון מסתיים ב 17:00, אפשר להביא שיעורי בית ולהכין בסוף האימון, אפשר לנצל את הזמן גם למנוחה/ ארוחה קלה/ מקלחת ואז כשמגיעים הביתה – יש פחות מטלות בבית.

פשוט לתכנן מראש את היום! המקצוענות מתחילה כך!!

שנת לימודים וטניס מוצלחת לכולנו,

 

יעל

Powered by Artvision | Truppo Websites