לונדון דווקא מחכה להם - טניס במשחקים האולימפיים

בשנת 1896, שנה בה התקיימו לראשונה המשחקים האולימפיים המודרניים, ענף הטניס נכלל במשחקים. ג'ון בולנד האירי זכה אז במדליית הזהב בטניס די במפתיע, בהתחשב בעובדה שהגיע למשחקים כצופה מן השורה.. ידיד טוב שלו שהיה חבר בוועדה המארגנת של המשחקים שהתקיימו באתונה, החליט לעשות לו הפתעה ורשם אותו לתחרות הטניס – בה הו זכה בסופו של דבר.
כברת דרך ארוכה עבר הטניס במסגרת המשפחה האולימפית אז אותה זכייה של בולאנד, דרך מלאת תככים ומכשולים.
במשך שנים ארוכות לא נכלל הטניס במשחקים. בעיקר אחרי שנות השבעים כשהטניס הפך לספורט מקצועני, התגברו הקולות נגד הזכות של מקצוענים ליטול חלק בתחרות חובבנית ביסודה, בה מתחרים קודם כל בשביל הספורט נטו – בשביל ההישג.
החזרה של הטניס בסופו של דבר למשחקים בשנת 1988 לא עברה בקלות. הסיפור שהסתובב בימים ההם על ההחלטה להחזיר את הטניס לבמה האולימפית לא מחמיא במיוחד. יש שידעו לספר שמליאת הועד האולימפי עשה "מחטף" בהצבעה למען חזרת הטניס למשחקים, כשהחליטו לקיים את ההצבעה הגורלית אחרי יום ארוך ומפרך של דיונים ובשעה סמוכה לשעת ארוחת הצהריים. כשכל הצירים היו כבר מותשים ורעבים, הם מיהרו להצביע בעד החזרת הטניס למשחקים - והעיקר לגמור עניין מהר ולהגיע לאוכל.
אם הסיפור אמיתי אם לאו לא ממש ברור, אבל בשנת 1984 חזר הטניס למשחקים כענף ראווה וארבע שנים מאוחר יותר, בסיאול, התקבל חזרה הספורט הלבן למשפחה האולימפית כענף מן המניין.
טניסאי תבל עד לא מזמן, לא היו "סגורים" על יחסם למשחקים. יש שראו בהם את פסגת הקריירה (שטפי גראף דיברה על כך וגם אנדי רם ויוני ארליך שלנו מדברים בשנים האחרונות על המשחקים האולימפיים  במושגים האלה), אך רבים ראו בהם סוג של מטרד.
אנדי רודיק האמריקאי למשל, ויתר על מקומו במשחקים האולימפיים בבייג'ין בכדי להגן על תואר בתחרות גדולה בארה"ב שהתקיימה אז באותם תאריכים, ובכלל, רבים כמוהו במשך השנים לא ממש פינטזו על זהב אולימפי.
כל זה השתנה כשאיגוד הטניס הבינלאומי בחכמה רבה, החליט החל מהמשחקים בשנת 2000 בסידני, להעניק נקודות דירוג חשובות למשתתפים והפך אותם ברגע אחד למעט יותר רלבנטיים. רק מעט יותר כיוון שכסף כמובן עדיין לא מחולק שם וגם לא יחולק ככל הנראה לעולם.
בתופעה הזו כמובן הטניסאים כבר מזמן לא לבד. כבר שנים שאלפי ספורטאים בענפים אחרים (אתלטיקה היא לבטח דוגמא טובה לכך), מגיעים למשחקים כשהם עברו את שלב ה"חובבנות" וחלקם הגדול עשירים מאד. אבל דבר אחד היה ונשאר - ספורטאים בכלל וטניסאים בפרט שיגיעו למשחקים בעתיד במהלך הקריירות שלהם, יזכו לחוויה של פעם בחיים!       
Powered by Artvision | Truppo Websites