טורים אישיים

מחבט בראש

אילנה ברגר הרפז

אלופת ישראל בטניס 5 פעמים בשנות ה- 80 ותחילת ה- 90. חברת נבחרת "גביע הפדרציה" של ישראל 7 שנים (26 הופעות). נציגת ישראל למשחקים האולימפיים בסיאול 1988. דירוג שיא ביחידות 148 בעולם (בשנת 1991). נבחרה לאחת מתוך 3 "טניסאיות היובל" של ישראל (יחד עם אנה סמאשנובה וטובה אפשטיין). בעלת תואר ראשון בלימודים כלליים וספרות עברית ובעלת תואר לימודי המשך בעיתונאות מאוניברסיטת ת"א. עובדת יותר מעשור ככותבת, עורכת ופרשנית טניס באמצעי התקשורת השונים ("הארץ", "מקור ראשון", "את") ובאינטרנט (ONE, MAKO). כיום עובדת כפרשנית הטניס של "ישראל היום" והטלוויזיה ערוצי הספורט 1,2 של חברת צ'רלטון. מלווה פרויקטים של הקמת אתרים לעסקים קטנים ואנשים פרטיים ומאמנת טניס אישית במועדון הספורט של אוניברסיטת ת"א. Ilana@israel-tennis.co.il

מחבט בראש

סמים בספורט - ספרד נגד צרפת


חזית חדשה של מלחמה בטניס העולמי מתרחשת ממש מול עינינו ולשם שינוי היא לא מתרחשת על מגרש הטניס.

המתח בין צרפת וספרד הולך וגובר ומאיים להסתיים בהוכחות ובויכוחים בין פרקליטים בבתי משפט, וזאת מכיוון שתחנת טלוויזיה בצרפת פרסמה כתבה בה היא מאשימה באופן פתוח ספורטאים ספרדיים בשימוש בסמים אסורים ובעצם נותנת לאותם סמים את "הקרדיט" להישגים הספורטיביים הנפלאים של הספורטאים הספרדים בשנים האחרונות.

אז נכון שבמקרה אחד בלבד הצרפתים צדקו כשלפני כשבוע וחצי נלקח תואר הטור דה פראנס מרוכב האופניים קונטדור אחרי שהוכח כי השתמש בסמים אסורים, אבל כשמאשימים ספורטאים שלא הוכח לגביהם דבר וחצי דבר פסול כמו רפאל נדאל, או אז הספרדים מחליטים להשיב מלחמה.

"רפא" אמור להיפגש בקרוב עם ראש ממשלת ספרד מאריאנו ראחוי לדון בסוגיה וידוע שהוא לקח מאד אישית את ההאשמות וצוטט בין השאר כאומר: "הבעיה היא שהפרסום ההוא בטלוויזיה הוא לא היחיד. עצוב שהצרפתים מנהלים קמפיין תקשורתי כזה נגד הישגים שדרשו כל כך הרבה השקעה".

ואכן, זו לא הפעם הראשונה בחודשים האחרונים שהצרפתים "נכנסים" בספרדים בנושא הזה. כבר לפני מספר חודשים כתב טניסאי העבר הצרפתי יאניק נואה טור דעה אישי בה לא היסס להאשים את הספרדים בשימוש בסמים אסורים וכבר אז זכה לביקורות קשות כולל טור דעה נגדי של טניסאי העבר הספרי אמיליו סנצ'ז.

שאלת הסמים בטניס הייתה ונותרה בעייתית. זו לא הפעם הראשונה שהנושא עולה במרומז או כמו הפעם במפורש על השולחן, וברור לכולם שאין עשן בלי אש.

אם זאת, קשה ומסוכן לצאת בהצהרות ברורות בתקשורת ללא הוכחות ולכן לעיתים רק ההשארות עושות יותר נזק מהניסיון לבדוק את העניין לעומק.

טניסאים עוברים בדיקות אקראיות של שימוש בסמים במהלך טורנירים ברחבי העולם במהלך השנה, ופה ושם שמענו על הרחקות של ספורטאים לתקופות שונות כשנתפשו, או על בירורים שמתנהלים לגבי השימוש לכאורה בסמים אסורים אצל אחרים, אבל ישנה בהחלט תחושה שלא תמיד הכול נעשה בצורה שקופה לחלוטין.

טוב יעשה איגוד הטניס הספרדי בפרט ואיגוד הטניס העולמי בכלל, אם יפרסמו מדי פעם מסקנות או שמות של טניסאים או ספורטאים הנמצאים תחת בדיקה אם יהיו כמובן כאלה, כדי שהויכוח לא יצטרך להתנהל על ידי הספורטאים עצמם ודרך התקשורת או בתי משפט. 

Powered by Artvision | Truppo Websites